Twitter Updates

    twitter

    8.3.06

    malta part one

    skönt att slippa vintern därhemma, och vädret är nästan njutbart på den här ön. lite regn på kvällarna, och hagel (!) igårkväll. annars är det hur fint som helst i solen, om man lyckas hitta någonstans där det är vindstilla -- typ balkongen på hotellrummet. för blåsten är ett problem -- det är en så satans liten ö att det blåser hela tiden, ganska kyligt. och eftersom de som bor här verkar tycka att det ar rätt soft väder (ska det inte vara tvärtom i sydeuropa -- typ att de går runt & surar i vinterjackor när det är femton grader varmt? nu var det vi som gick runt och surade i vinterjackor), så envisas de med att ha dörrarna öppna till sina restauranger och kaféer. vilket resulterar i att det aldrig är riktigt varmt någonstans.
    kulturlivet verkar lite knapert i staden vi bor i, st julians, som enligt resebyråtjejen skulle vara partystaden. vilket verkar innebara att det är sjukt mycket britter här och kollar fotboll, samt att de har sköna stallen med tjugo olika sorters smaksatt vodka för typ elva spann shoten. vi har hållit oss borta fran de sistnamnda helt hittills, men var iallafall och kollade någon fotbollsmatch som lillebror ville se igårkvall.
    annars är allting lite (pyttelite) billigare har, och de har tydligen också rökförbud sen typ 2004. skillnaden mellan malta och sverige är, insåg jag igår, att om någon borjar röka inne på ett stalle så sätter bartendern upp ett askfat på bardisken. respektabelt.
    maten är väl sådär, det mesta kanns rätt så likt turistkäket därhemma, typ på drottninggatan. men vi hittade en skön farbror som säljer fantastiska pizzor (tänk italien - mozarella och tomat, sjukt tunna och krispiga) och tycker att en pizzaslice är en fjärdedels pizza samt att den ska kosta femton kronor, vilket vi tackar för.
    ikväll ska vi försoka hitta ett casino och spela bort reskassan. hörs snart,
    /p.

    3 comments:

    karin. said...

    åh vad underbart det låter! ni valde ju precis rätt tid att åka på, här är vintern tillbaka och härjar igen. brrr.

    nb said...

    Pizzahistorier bäst.

    Anonymous said...

    ha det gott och lägg en hundring på svart åt mig!