Twitter Updates

    twitter

    17.11.06

    fundering

    varför är det så många som blir provocerade av den så kallade vänstern just nu, när det känns som att minst en rubrik på dn:s förstasida varje morgon borde få folk att think out of the allians-box?

    8 comments:

    Anonymous said...

    för vänstern är de nya judarna. and i'm not just saying that.

    för det är ju inte all vänster man hatar; det är tänkarna, konstnärerna, de arbetslösa, arbetsFRIA, de svårinfångade, intellektuella, forskarna, ifrågasättarna, skribenterna. högern har alltid hatat oss men det var inte högern som vann valet, det var knegarna som vann - och det är det nya i hatet. och därför uttrycket de nya judarna. och därför 30-tal. det är vidrigt.

    Anonymous said...

    right, anonymous, jag gissar att du klassificerar dig som "tänkare"?
    eller kanske konstnär? intellektuell tror jag knappast, i s f hade du nog inte dragit till med en sådan hyfsat historielös analogi.
    hillarious.

    för att återgå till ämnet. anledningen till att DN kör på som de gör just nu är förmodligen bara för att de vill gå till motattack mot aftonbladets a-kasse-artiklar. anfall är bästa försvar och allt det.

    Anonymous said...

    historielös..? ehm.

    är det du som har bloggen som skrev så?

    p. said...

    anonym - nope. jag kommenterar under eget "namn"

    Anonymous said...

    å va skönt att det inte var du

    p. said...

    men alltså... jag orkar inte ta en diskussion om det här känner jag, men jag måste ju påpeka att det var en märklig jävla over-the-top jämförelse

    Anonymous said...

    en liknelse är inte samma sak som synonym. tyck vad ni vill. ni får ju betalt för det ni jobbar med och ingen sparkar på er. hejdå.

    p. said...

    en liknelse kan också vara för mycket, eller hur? och vilka är vi? och hur vet du vad jag får betalt för & vad jag gör? och vem är du?
    jag gillar inte diskussioner som avslutas med ett hejdå, och det kanske var för att jag kände påmig att det inte skulle gå som jag inte ville ge mig in i en. men vad fan... att gemene man har problem med konstnärer, intellektuella, arbetslösa etc behöver man väl inte gå tillbaka till fyrtiotalet för att "bevisa"? dessutom tror jag inte att en vanlig arbetare hatar den "gruppering" som du antyder härovan, snarare föraktar i värsta fall -- och gillar i bästa.