Twitter Updates

    twitter

    30.11.06

    excerpt 5

    — Inatt drömde jag att jag funnit ett sätt att byta skepnad genom att placera en del av någonting i ett slags komplicerad cirkel av symboler och tecken och lämna det i mitt sovrum medan jag sov. Men jag behövde en sak, och med pengar och övertalningsförmåga lyckades jag lura ut en bekants bekant till ön med djurparken inte långt härifrån (det finns en del av staketet, gömt bakom träden i en slänt, där man kan klämma sig igenom – vi gick upp ditt en natt när vi var fulla, och jag klappade en älg) för att skaffa fram en kroppsdel av det jag ville bli. I morse vaknade jag med en vargtunga i cirkeln som jag ritat upp på fönsterblecket. Blod hade droppat ned och levrat sig på parketten. Tungan smakade vatten när jag bet i den. Sedan gick allting åt helvete.

    28.11.06

    fuck

    varför inte byta till blogger 2 eller vad det heter, tänkte jag. och nu är den där jävla svarta listen tillbaka högst upp på sidan...

    27.11.06

    måndag

    gny

    24.11.06

    vad fan...

    är det bara jag som jobbar fortfarande?
    ge mig någonting att slösurfa loss på.
    eller ska jag våga mig på att gå hem kanske? tja...

    best of 2006.060

    nytt jobb

    best of 2006.061

    "cell" - stephen king (bok, 2006)
    ---
    trodde jag skulle tycka att den var bättre än jag gör nu när jag läst klart den medan jag läste (hoppsan. var det där en mening?), men den var rätt fin trots allt

    23.11.06

    torsdag/fredag

    idag har jag varit utanför dörren efter klockan tio på kvällen för första gången den här veckan. det var ju fint.
    dessutom ett sånt skräckfilmsögonblick när det först låg ett par övergivna handskar i trappuppgången och sedan, när jag kom ut ur porten, så slog en annan port precis igen tio meter bort. utan att jag såg någon gå in, och inga människor på gatan; alldeles ensam. + regn och mörker. fint.
    annars har jag druckit veckans första glas vin och rökt veckans första cigarett. också fint. känner mig som en duktig människa, men uppskattade fusket mer än vad som är...
    lyssnar på pretty hate machine, och i can't stress enough hur fin den är (samt hur pissed jag är för att de kommer hit utan att jag hann köpa biljett. enda trösten är att de spelar på något jävla hockeyannex).
    i onsdags köpte jag en vit spritpenna, det är vardagslyx om något (särskilt såhär strax före lön. shit vilken usel månad det här har varit rent ekonomiskt). som tippex fast argt, eller nåt.
    jorås'att... slöblogg. ber om ursäkt för det. nu är det fredag iallafall, fucking finally.

    zombie

    wow, hela den här gå upp klockan sju, gå till jobbet, jobba, äta, sova grejen är... intressant. kan inte säga att jag älskar det förbehållslöst, men det är helt klart en erfarenhet. om ett halvår kan jag tänka mig att ärva/vinna ett antal miljoner och bara skita i det resten av mitt liv, dock. funkar det?

    21.11.06

    ett sista desperat försök, excerpt 4

    Under sömnlösa nätter sitter hon vid dens fötter med en kopp thé, en mugg kaffe, ett glas vin. Med någon bok att läsa högt ur eller ett block att skissa i. Hon pratar om sig själv, om sitt liv och alla misstag. Om allting hon önskar att hon gjort annorlunda, om allt hon önskar att hon försökt göra och allt hon önskar att hon aldrig gjort överhuvudtaget. Sakta börjar den förstå henne och vad som gjort henne till den hon är – och den gråter oftare nu, över hennes berättelser, än den gjorde i början över sitt eget öde.
    Under hela dagar då hon ringt och sjukanmält sig sitter hon i soffan mittemot den och mumlar fram fruktansvärda berättelser om saker som hon utsatts för och varför det kanske, förmodligen, jo det måste nog ha varit hennes eget fel. För hur skulle någon annars kunna göra sådana saker mot en annan människa? Om det inte på något sätt var hon som fick dem att göra allt det som… det skulle betyda att ondska i dess mest koncentrerade form verkligen existerade, och… nej, det måste ha varit hon som gjorde någonting fel.
    Under flera veckors semester sitter hon i timmar och försöker förklara för den att hon är så ledsen, men att det var det enda hon kunde komma att tänka på. Att den var den enda skapelsen i hela universum som hon kunde föreställa sig skulle kunna ge henne bara ett uns av all den kärlek som hon så förtvivlat behöver, och behövt hela sitt liv. Hon vet att hon gjorde fel, men hon var så ensam, så desperat, så nära att hoppa från den där bron som går över ån, som förmodligen inte ens är tillräckligt hög för att döda henne men hon tänkte att kanske skulle hon slå sig medvetslös och drunkna.

    ingen musik idag?

    hade missat det här helt, men såg det tack vare copyriot. idag är alltså "no music day" enligt världens bäste bill drummond.
    och om du, precis som jag, inbillar dig att andres lokko alltid är trist nuförtiden så...
    "Jag älskar förstås hela konceptet med No Music Day. Jag menar, vilken rockjournalist drömmer inte om en tillvaro där hela världen tvingas föra teoretiska samtal om rocken? Musik, i synnerhet bra sådan, är ju alltid bättre på papper än i praktiken. Så för mig personligen innebär No Music Day egentligen bara att jag med ännu godare samvete än vanligt kan fortsätta recensera skivor utan att lyssna på dem. "
    -- från svd.se

    holy...

    tre snabba sjukt roliga saker.
    1. kinky afro om huruvida brats är queer
    2. från kommentarerna - "Många i min umgängeskrets är väldigt homofobiska även jag, detta tror jag har med att gör att många av oss är konservativa och att kalla det för queer är inte helt riktigt." - erik, delägare jiggy.se
    3. från kommentarerna, ett citat från "carl c" på jiggy.se, hans top 5 låtar:
    1. Phil collins - Easy Lover.
    2. Mark Knopfler - Sailing to Philadelphia
    3. Usher, Lil-Jon, Ludacris - Lovers and friends.
    4. Elton John - Your Song.
    5. Phil Collins - Two Hearts.
    ---
    slutsats: förvirringen är total

    suck

    jag undrade varför dn inte hade gjort någon reklam överhuvudtaget, om det nu var så att det där "STHLM" var en ny del av deras verksamhet. åh shit, nu undrar jag inte längre.

    tisdag

    andra dagen på nya jobbet, sitter & installerar ny dator. this is going to be fine, i think

    när nätterna är svarta & dagarna grå så föredrar jag egentligen nätterna. men eftersom jag numera jobbar sådana kontorstider så är jag helt paj vid elva på kvällen, läser lite & somnar

    kolla även in det här för en kort lektion i hur man inte "ger igen" på någon i publiken

    17.11.06

    fundering 2

    kolla in det här hos tennisspionen, för att det är fint. men tänk samtidigt that we too need a change, för helvete

    fundering

    varför är det så många som blir provocerade av den så kallade vänstern just nu, när det känns som att minst en rubrik på dn:s förstasida varje morgon borde få folk att think out of the allians-box?

    vardagsnätter, excerpt 3

    Just då, just där, så var det som livet borde vara; alltid. Med alkohol i blodomloppet, cigaretter i paketet (en i munnen), musik i hörlurarna och innan regnet hunnit blöta igenom kläderna. När min stad är som den var den natten. Höstfärger i stilla duggregn, barer upplysta inifrån, gator som speglade gatlyktor i vattenpölar, svart, svart, svart asfalt, då kunde jag inte vara närmre mig själv någon annan stans. Det var där jag hörde hemma. I alla fall just då, just den natten.

    fredag

    sömnlöshet, och en önskan om att behovet av sömn inte var så... slutgiltigt. om det bara var så att om man kunde hålla sig vaken tillräckligt länge så kom man över ett slags gräns och sedan var all things fine and dandy. bara börja på en ny dag. fan, vad jag önskar att det var så. istället för att man (jag) får äta upp det i ett par - tre dygn efteråt

    16.11.06

    torsdag

    gick och lade mig vid sex imorse, upp åtta för att tvätta. sov en halvtimme x 2 mellan maskinerna, sedan träffa jonas och äta lunch på bästa stället i världen - opus. de hade ingenting vegetariskt, men lovade att de skulle fixa någonting. det tog lite längre tid än vanligt, sedan kom kocken ut och presenterade jonas mat. på en lunchrestaurang. så himla fint

    hem och sova ett par timmar till och sedan iväg för att äta middag hos mamman

    idag var första dagen på jag vet inte hur länge som jag var dagvill. kunde inte placera var i veckan jag befann mig. förmodligen mycket för att jag var helt overklig av sömnbrist, men också för att det är så sjukt skönt att vara ledig

    excerpt 2

    — Inatt drömde jag att jag var döden, ett slags lieman. Men på något sätt hade människorna fått reda på vad jag var, och vart jag än gick så kastade de sig emot mig. För bara genom att snudda vid mig så dog de, och så många var de som ville slippa undan att jag inte kunde gå någonstans utan att omringas av folkmassor. Otaliga människor, väldiga folksamlingar som föll döda ned vid mina fötter medan jag vadade genom lik.

    excerpt

    — Inatt drömde jag att jag var regn. Att alla döda själar blev ett regn, och att om vi bara hade kunnat kommunicera med de levande hade vi, tillsammans, kunnat berätta allt. All vår samlade kunskap fanns tillgänglig hos oss, vi delade den i dropparna som var vi nu. Men allt vi kunde göra var att falla stumma emot deras kroppar medan vi dödstyst skrek ut meningen med deras existens.

    8.11.06

    onsdag

    två dagar kvar på gamla jobbet. känns lite drygt att behöva gå dit imorgon, men jag tröstar mig med att jag är ledig nästa vecka. tänkte mest promenera runt med ipoden, läsa dante (jag hade läst halva komedin, men det var typ tre år sedan så nu har jag börjat från början igen. och den är precis så bra som jag kom ihåg den. enda problemet är att det tar en kvart att läsa ett par sidor eftersom den är på sån elvastavig vers och man vill ta in allt) och dricka obscent mycket kaffe

    6.11.06

    antwerpen

    helt ok, inte jättespännande. otroligt mycket diamanter, byggarbetsplatser & ortodoxa judar. köpte en överrock, men det slutade med att det blev en som jag hade kollat ut i stockholm. typ 100 kronor billigare här. hmm...
    hem imorgon, och det känns rätt skönt. det bästa med belgien har lätt varit vädret, ingen snö och mycket mildqre än hemma i stockholm
    ---
    edit: och så deras jävla tangentbord, där alla tangenter satt hullerombuller. till exempel satt q där a borde sitta, se exempel ovan (för övrigt tog det fem minuter att skriva de där raderna)

    3.11.06

    nu är det skickat

    Kära medarbetare,

    det har blivit dags för mig att lämna er.

    Jag går vidare till att formge en liten tidning som heter xxxx. Det kanske inte låter så spännande för de flesta av er, men jag vet att formgivarna här i huset drar efter andan när de hör namnet.
    Xxxx är en tidning som har en lång tradition av att ta in unga formgivare, för att sedan låta dem gå vidare till drivande positioner på de största byråerna. Det var bland annat där David Carson satte sin första text, en artikel om Blåvitt, helt i Wingdings. Och det var även där Peter Saville jobbade extra en sommar för att hjälpa till att finansiera sitt ohållbart dyra omslag till "Blue Monday".
    Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, men ni förstår säkert varför jag måste testa det här. Nästa fredag, den tionde november, blir min sista dag.

    Sköt om er.

    Med vänliga hälsningar,
    P.

    ---
    ... och det känns så väldigt, väldigt bra

    best of 2006.066-62 (städer) - edited

    1. stockholm (jorå, fortfarande)
    2. budapest, ungern
    3. paris, frankrike
    4. antwerpen, belgien
    5. st julians, malta

    suck

    min egen blogg är inte work safe för mig själv längre efter att jag lade upp den där satans gotbilden, så jag får sitta och klicka på länkarna till mina favoritbloggar i ett typ tio centimeter högt fönster. drygt

    elitism

    google lanserar en java-applikation för att kolla sin gmail på mobilen, och skriver såhär på sin sida: "the new software will work on any of the 300+ java-enabled cell phones in the united states". lyckans drygt trehundra amerikaner då...

    2.11.06

    kakel


    ibland får man göra illustrationer som är roligare än andra, ibland är det värre. det här visade sig dock vara mycket roligare än jag trodde. någonting med att rita astråkiga saker för hand istället för att fota, som gör att själva arbetet blir intressant
    ---
    edit: alltså, själva arbetet. inte resultatet. det är ju för tusan bara kakel

    att samla på bokstäver


    ---
    kolla även på den här sidan med handritade (& sjukt fina) skyltar, bokstäver, kalligrafi etc. via groupies

    1.11.06

    haha igen


    ännu ett fynd på hårddisken. självporträtt från sent nittio- eller tidigt tvåtusental

    första november

    haha...