Twitter Updates

    twitter

    19.6.06

    stephen kingfilmer, bästa, top 10

    1. the shining
    2. shawshank redemption
    3. stand by me
    4. misery
    5. green mile
    6. carrie
    7. apt pupil
    8. the stand
    9. firestarter
    10. it

    10 comments:

    Tennisspionen said...

    En helt avgörande skillnad:

    Menar du The Shining av Stanley Kubrick (som bara tog delar av ramberättelsen och gjorde något heeelt annat),eller Kings (som avskyr Kubrick-filmen) egna variant?

    p. said...

    stanley kubrick (som gjorde som man ska göra när man gör en film, dvs ta bort en massa onödigt och göra en film som fungerar för sig själv). det är därför kings egna variant är därovan, på sämstalistan. inte för att den är helt horribel, utan för att det är så jävla dumt att göra den efter kubricksversion

    Tennisspionen said...

    ah, ok, råkade missa listan ovanför.

    Urologen said...

    Jag är förvånad över att inte Dead Zone är med på denna listan, eftersom den inte bara är en Stephen King-film som är riktigt bra, men också en Cronenberg-film som är helt ok, med Christopher Walken i en riktigt riktigt bra roll no less.

    Du har bara glömt den, eller hur.

    p. said...

    nej, alltså... åhhh. helvete. jag hade hoppats att ingen skulle märka det. men jag har alltså inte sett den. trots de tre ovannämnda faktorerna, vilket är helt ofattbart

    Urologen said...

    Holy mother of God.

    p. said...

    i know!

    Anonymous said...

    Dreamcatcher då?

    Anonymous said...

    Du kan ju inte ta med en film av Stanley Kubrick i en Sthepen King top 10 lista... + du kan inte göra en top 10 lista om du inte ens sett alla filmer?...

    Smart ass...

    p. said...

    anonymous 1 -- jag tycker dreamcatcher är en av de där mittemellan-filmerna, inte top 10-bra, men inte heller top 10 sämsta.

    anonymous 2 - jag vet inte om du fattat det, smart as, men det är alltså inte stephen king själv som har regisserat de andra filmerna heller. så en film av kubrick, utifrån en king-roman, kan alltså vara med på listan.
    angående att man inte kan göra en lista utan att ha sett alla filmatiseringar, så finns det en hel del jag inte har sett, men jag tycker det är ok ändå. synd att det gjorde dig så upprörd.
    häromdagen såg jag till exempel desperation, och det är nog fan en av de 10 sämsta king-filmerna jag sett, trots en fantastisk ron perlman... så den listan skulle sett annorlunda ut idag.