Twitter Updates

    twitter

    8.6.06

    så funkar det

    dagens åhfan... "För att du skall slippa vattna så ofta så bör du ge dina tomatplantor minst 10 liters krukvolym." så jag bör eventuellt administrera om mina fyrtiotre små tomatplantor som för närvarande delar på gissningsvis ett par liters krukvolym?

    3 comments:

    Urologen said...

    sommaren 2005 gav jag mina tomater, precis som du också fått veta, dryga 10 liter jordvolym vardera.

    Du kan glömma att det räcker. När dom är stora och feta och tomater hänger i klasar, kommer du att behöva vattna ORDENTLIGT varje dag iallafall.

    Har man växthus hålls fukten kvar bättre vilket gör periodiciteten något lägre. Det finns också trixt, som detta att ta till, det verkar rätt bra faktiskt.

    Eller detta, men det känns lite jobbigare.

    p. said...

    shit vad knepigt. jag tror alltid att såna här saker liksom ska lösa sig själva, eftersom de gör det "i naturen". och därför blir jag alltid lika förvånad när man behöver en massa tillbehör. men så är jag samtidigt lite tävlingsinriktad eller nåt (tävla mot naturen?), så jag vill ju bra gärna att det ska bli tomater trots att jag satte de en månad för sent, alla frön i en kruka, och nu har en hel döende tomatskog härhemma. jag återkommer med rapporter efter omplantering och extensivt vattnande

    Anonymous said...

    Du kan använda Vermiculit också. Det är ett naturmaterial och bibhåller fukten bättre. Dels kan man blanda den i jorden och även strö det över jorden för att förhindra avdunstning.

    På jobbet har vi automatiserad vattning som gör att det hela tiden droppar vatten i jorden. Men andra ord kommer du nog inte komma bort från att behöva vattna ofta. Ofta och lite. Det är en fin paroll. Men tänk på det som meditativ vila. Pyssla om dina små. :)