Twitter Updates

    twitter

    5.2.08

    tre skräckfilmer

    fido -- zombiekomedi om ett alternativt femtiotal. utspelar sig efter "zombiekrigen", i en amerikansk småstad avskärmad med staket på klassiskt apokalypsvis från ett "ödeland" fyllt av zombier. twisten är att det dessutom finns ett halsband som får zobiesarna att sluta jaga efter människokött, och istället slava som slöa, klumpigaa betjänter. måttligt samhällskritisk, bra skådiskar och fantastiska färggranna femtiotalsscenarion. kombinera det med några malfungerande halsband, en snäll zombie, och ett par människa/zombie-kärlekshistorier -- och du har en underhållande söndagszombiekomedi

    behind the mask -- ett dokumentärfilmteam lyckas få kontakt med en ung man, leslie vernon, som inget hellre vill än att följa i fotspåren av freddie, jason, michael et al. de beger sig till den sömniga småstad där han som bäst förbereder mytologin om sig själv, samtidigt som han spionerar på potentiella offer, för att intervjua honom.
    och det är helt underbart när han förklarar the basics -- saker som hur man väljer ut "the survivor girl", hon som kanske klarar sig, och hur mycket han måste fysträna för att kunna gå lika fort som folk springer. sedan får vi, tillsammans med dokumentärfilmarna, följa honom genom förberedelserna för hans första "ungdomar åker ut till ett hus för att festa"-massmord a la fredagen den 13e.
    rekommenderas varmt!

    bug -- inte en skräckfilm, egentligen, men den promotades som en sådan -- och jävlar vad skrämmande den är -- utan snarare en psykologisk thriller.
    vi möter en kvinna, agnes, som bor på ett motell någonstans i mitten av ingenstans. hon jobbar på en bar och gillar att knarka och supa på fritiden. hennes ex har släppts från fängelset, han är våldsam och hon är livrädd för att han ska söka upp henne. när hon möter en man som verkar vara precis motsatsen så inleder hon ett förhållande med honom. det visar sig dock att han är mer uppfuckad än vad hon någonsin kunde tro, och att hon är alldeles för mottaglig för hans galenskap.
    en otroligt obehaglig skildring av vad som händer när en paranoid schizofren och en knarkare snurrar in sig i sin egna fantasivärld. filmen var helt fantastisk, men jag mådde dåligt efter att ha sett den

    2 comments:

    Unknown said...

    Om Fido är intressant så måste ju även denna vara det: David Howard’s Flick, a loving ode to the drive in classics of yesteryear, casts Faye Dunaway as a tough talking, one armed cop from Memphis on professional exchange in Wales where she must track down the undead corpse of a 1950’s rockabilly teen brought back from his watery grave by the awesome power of AM radio and bent on wreaking bloody revenge on those who did him wrong in life.

    p. said...

    nu har jag kollat på trailern, och den såg ju sjukt underhållande ut. och faye dunaway är ju en hjälte. så... absolut!